четвер, 2 квітня 2020 р.

Екскурсія на цукровий завод

Напевно кожен з нас знає ще зі стін школи, що сировиною для вироблення цукру є цукровий буряк та цукрова тростина. Але чи багатьом доводилося побувати на заводі та подивитися як виробляється товарний цукор, у яких умовах працюють цукровари? Напевно що ні.

Тому, з метою ознайомлення з основними стадіями виробництва цукру-піску та реалізації практичної частини  шкільної навчальної програми з хімії, за сприяння директора Мамалата Д.В.,  для учнів 9-11 класів Михайлівської ЗШ І-ІІІ ступенів КЗ «Михайлівське НВО»    8 грудня 2016 року було організовано та проведено екскурсію  до місцевого цукрозаводу.

Учні дізналися про потужності заводу щодо переробки цукрового буряку на добу та тривалість циклу від надходження буряка до одержання цукру-сирцю.  Побачили, що у єдиному виробничому потоці здійснюються основні технологічні процеси і проміжні операції з переробки. Як  з одержанням одного виду масової товарної продукції – білого цукру-піску, одержують і побічні види товару, якими є жом  та патока-меляса.
Хочемо подякувати завідувачу лабораторією заводу  Міроненко Любов Петрівні  за змістовну розповідь. Маємо надію, що така екскурсія відбудеться й у наступному році для іншої групи допитливих учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар